Cum poti deveni un cripto trader?

author
4 minutes, 18 seconds Read

Daca ai ceva experienta cu pietele si cu tranzactionarea ti se va parea firesc sa incerci si tranzactiile cu criptomonede. E adevarat ca e vorba despre o volatilitate foarte mare, de riscuri implicate in tranzactionarea de CDF-uri cripto (Contract for Difference), insa castigurile pe care ti le poate aduce o pozitie de cripto trader sunt foarte bune si merita tot efortul intr-un final.

Un cripto trader are un singur scop: sa profite de schimbarile ce apar pe termen scurt in privinta preturilor de pe piata de criptomonede. Un cripto trader se poate concentra pe o singura moneda sau pe mai multe, depinde de experienta sa si de ce isi doreste sa obtina.

E posibil sa fi auzit de “alts”, adica de niste criptomonede alternative care sunt mai putin importante in piata, cu o capitalizare de piata care va reprezenta strict aceasta pozitie de pe care pleaca criptomonedele. Unii cripto traderi se vor axa doar pe alts.

Scenariile importante cand te gandesti sa devii cripto trader

Sunt doua scenarii de luat in seama cand te gandesti sa devii cripto trader.

Cumperi si vinzi criptomonede pe diverse platforme specializate in tranzactionare. E riscant sa cumperi si sa vinzin direct pe aceste platforme si sa te bazezi doar pe ele. Va fi necesar sa stochezi toate criptomonedele in niste portofele digitale pana cand esti gata sa vinzi si sa ai si profit-nu e recomandat sa ai stocate criptomonede direct pe site-urile de tranzactionare. Tranzactiile pe termen scurt sunt cele mai populare in acest scenariu.

Al doilea scenariu la care e bine sa te gandesti: tranzactionezi CFD-uri ale criptomonedelor cu un broker obisnuit. E scenariul ideal cand strategia pe termen scurt este ce la care te gandesti de la inceput. Un cripto trader care se va baza pe acest scenariu va putea profita si de pe urma prabusirii pietei, de pe urma vanzarilor dintr-un anumit moment.

Schimbarile bruste de pe piata vin cu riscuri in privinta capitalului personal si trebuie sa existe monitorizare permanenta. Riscurile legate de lichiditati trebuie sa fie luate in considerare si ele cand e vorba despre tranzactionarea CFD-urilor, multe contracte pot deveni “nelichide”.

O abordare sigura este sa incerci fiecare piata in parte cu un cont demo. Poti sa iti testezi ideile de tranzactionare, teoriile, intr-un mediu fara riscuri odata ce ai pornit cu un cont demo de tranzactionare. Nu se foloseste capital real si asta e foarte bine pentru ca poti face orice fara sa pierzi nimic si fara niciun fel de riscuri asociate.

Si pana la urma este tranzactionarea de criptomonede profitabila? Din perspectiva unei tranzactionari cu CFD-uri cripto vei avea profitabilitate garantata. Se castiga destul de bine daca devii cripto trader, dar trebuie sa investesti si sa fii pregatit de orice fel de schimbari daca iti doresti sa rezisti.

Etape de urmat pentru a fi un cripto trader

Ce ai de facut ca sa devii un cripto trader?

Alege un broker potrivit, cu experienta. Ca sa tranzactionezi CFD-uri cripto, de exemplu, ai nevoie de un broker pentru a incepe sa tranzactionezi. Trebuie sa te asiguri inca de la inceput ca vei avea un broker care stie ce are de facut, care are experienta, care e in stare sa iti ofere solutii la toate problemele care apar. Ai nevoie de el mai ales ca piata e una cu o volatilitate foarte mare si sunt sanse sa si pierzi enorml daca nu ai pe cine te baza.

Alege platforma de tranzactionare potrivita. Ai nevoie de o platforma care sa iti permita sa vezi istoricul preturilor, care sa fie si un instrument util pentru investitii viitoare si pentru tranzactionari. De regula, brokerii pot oferi acces la astfel de platforme cu interfete simple, iti poti face un cont si odata ce ai contul poti face orice doresti sub supravegherea unui broker cu experienta in domeniu.

Alege cu grija strategia de tranzactionare cu criptomonede. Tranzactionarea se poate reduce foarte simplu doar la a lua decizii legate de cumparare, vanzare sau de asteptare pentru un anumit moment cand piata este mai „relaxata”. Daca ai succes pe o perioada lunga de timp in tranzactionare vei putea fi un cripto trader foarte bun. Strategia de tranzactionare poate sa includa cand anume sa tranzactionezi si cand sa astepti, pe ce perioade sa te concentrezui, ce indicatori tehnici sa folosesti, cum sa intri si sa iesi dintr-o tranzactie etc.

Alege dupa o documentare serioasa si criptomoneda pe care o vei folosi sau criptomonedele. E un pas important spre a deveni un cripto trader bun. Trebuie sa cunosti totul despre criptomonede si despre ce presupune tranzactionarea cu fiecare in parte ca sa iei de fiecare data cele mai bune decizii. Ai documentatie peste tot, ai forumuri, poti intreba direct echipele din spatele criptomonedelor, din spatele unor anumite platforme de tranzactionare, poti discuta pe larg cu brokerul.

Ce au in comun cripto traderii pana la urma? Un stil de tranzactionare bine definit, capacitate de analizare si de cercetare extrem de buna si de aplicata, au o viata fericita in afara pietelor, stiu sa aprecieze riscurile raportat la recompense, castiguri. Stiu ca pot castiga, dar pot si sa piarda foarte usor, au un management al riscului excelent si il inteleg pe deplin..

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *