Tranzactionarea cu criptomonede este la moda si este din ce in ce mai populara. Poti tranzactiona criptomonede atat pe platforme specializate, cat si cu ajutorul unui broker, poti castiga foarte mult pe termen mediu sau lung, asta daca si valoarea criptomonedelor tranzactionate, detinute creste.
Din momentul in care ai cumparat criptomonede si le ai deja in portofelul electronic urmatorul lucru la care te gandesti, daca vrei sa ai ai bani fizici de cheltuit odata ce ai suficiente criptomonede, este cum anume le poti converti in cash.
Singurul lucru pe care il poti face cu aceste monede virtuale odata ce le ai este sa le vinzi sau sa cumperi ce iti doresti cu ele, acolo unde sunt acceptate. Transformarea lor in bani cash este la fel de importanta daca iti doresti ca veniturile din criptomonede sa poata fi folosite oriunde, indiferent de comerciant si de acceptarea lor ca metoda de plata.
Explicatiile de care ai nevoie
Ca sa intelegi mai bine cum functioneaza transformarea criptomonedelor, de exemplu Bitcoin, in cash ti-am pregatit un scurt tutorial.
Bitcoin este o criptomoneda destul de dificil de minat, are o volatilitate mare la nivelul pretului de vreme ce e descentralizata si nu este reglementata de vreun guvern sau de vreo banca. Daca detii Bitcoin si vrei ai si profit de pe urma sa prin vanzare ai putea avea nevoie de o conversie in cash pentru a cumpara orice doresti in viata reala.
Transformarea criptomonedelor in cash se poate face prin intermediul site-urilor specializate tip peer-to-peer, prin alte tipuri de site-uri pentru tranzactionarea criptomonedelor, prin PayPal, prin depozite cash.
Ca sa ai cash odata ce ai acumulat deja un numar mare de criptomonede poti apela la Binance P2P. Mergi pe site, te loghezi sau iti faci cont acolo, validezi contul, iti verifici identitatea, activezi autentificarea in doi pasi pentru siguranta mai mare. Dupa ce esti deja logat in contul tau de user alegi optiunea P2P Trading.
Pornind de la exemplu nostru cu Bitcoin, alegi Sell, BTC, moneda in care vrei sa ai banii cash, de exemplu USD. Dupa care mergi in Payment mode, selectezi Cash in Person. Alegi o oferta dintre cele afisate BTC in Cash cu sanse mari de finalizare rapida a tranzactiei, click pe Sell BTC. Verifici termenii si conditiile, le agreezi.
Introduci valoarea, numarul de Bitcoini vanduti si apesi pe Sell BTC. Mai departe, intalnesti cumparatorul in persoana, numeri banii cash si ai finalizat tranzactia eliberand BTC cu ajutorul aplicatiei Binance, ca sa ramanem la exemplul nostru. Si asa ai bani cash si ai transformat Bitcoin in bani fizici pe care ii poti folosi oricand vrei.
Conturi bancare si ATM-uri
Alta metoda la fel de populara prin care iti poti transforma criptomonedele in bani cash este transferul intr-un cont bancar, asta pentru ca pe viitor Bitcoin, de exemplu, ar putea inlocui monedele traditionale. Dupa ce vinzi Bitcoin poti sa transferi o parte din bani intr-un cont bancar pentru mai multa siguranta. Iti „legi” contul bancar la site-ul de tranzactionare, la wallet sau direct din aplicatie si poti face ce tranzactii doresti catre contul tau bancar.
Pe langa aceasta metoda foarte populara poti sa mai ai bani cash si folosind cardurile de debit Bitcoin tip prepaid. Cardul se foloseste on-line si off-line ca orice alt card normal, poti retrage bani de la ATM-urile speciale. Cardurile vor fi emise si trimise de platformele specializate in tranzactionare.
Sau mai poti scoate bani de la ATM, cum am vazut deja, folosindu-te de Bitcoini. Fiecare ATM special este conectat direct la Internet, scanezi coduri QR speciale si vinzi Bitcoin pentru cash. Comisioanele sunt destul de mari fata de alte metode, nu toate ATM-urile au si functii de vanzare-cumparare de criptomonede.
Procesul de transformare a unei criptomonede in bani cash este destul de simplu, insa de fiecare data trebuie sa tii cont de cateva lucruri inainte de a initia aceasta transformare.
Costurile tranzactionare ale platformelor P2P. Limitele de tranzactionare sunt destul de complicate pe aceste platforme, taxele, comisioanele impuse sunt mari. Inainte de a initia orice fel de tranzactie pe astfel de site-uri specializate este foarte bine sa citesti cu atentie toata documentatia pusa la dispozitia clientilor si sa vezi care sunt castigurile reale pe care le poti avea dupa ce ai platit toate taxele impuse in timpul tranzactionarii.
Restrictiile privind tranzactionarile si retragerile. Alt aspect important daca folosesti site-uri specializate este legat de restrictiile de tranzactionare si la retrageri. Daca sunt sume mari de retras s-ar putea sa nu ai cum sa o faci, vei putea retrage doar anumite sume acceptate de platforma respectiva. Nici in timpul tranzactionarilor nu poti face absolut tot ce doresti, sunt niste limite legate de numarul de criptomonede si de sumele vehiculate.
Viteza. Multe platforme permit transformarea criptomonedelor in bani cash, asa ca vei avea nevoie de unele care pot face lucrul acesta repede si cat mai sigur. Vezi detalii legate de viteza pe site sau poti afla de la alti utilizatori care au folosit deja platformele cat de rapide au fost tranzactionarile, transformarile criptomonedelor in cash.