Cum sa alegi criptomonedele in care vei investi in siguranta?

author
3 minutes, 55 seconds Read

Investitia in criptomonede este riscanta daca nu stii de la inceput in ce sa investesti si cum sa investesti. Primul pas spre o investitie sigura si fara riscuri este unul simplu: alegerea corecta a criptomonedelor in care investesti.

La o simpla privire aruncata pe lista de criptomonede pe care le poti folosi deja in tranzactionare vei descoperi ca ai zeci de variante, unele mai sigure, altele mai putin sigure. Documentarea despre tot ce implica fiecare in parte si ce presupune, cat de sigure sunt investitiile in moneda virtuala ti-ar lua zile bune.

Asa ca ai nevoie de o solutie sigura pentru a sti de la inceput, inainte de orice fel de tranzactie si de investitie, care e criptomoneda potrivita pentru tine si care iti ofera si o siguranta extrem de mare indiferent ce vei face cu ea, vinzi, cumperi, vrei sa ai depozite.

Solutia exista si e foarte simpla. Sunt cativa pasi esentiali pe care ii ai de parcurs si de bifat pentru a vedea daca poti opta sau nu pentru criptomoneda x sau y. Iata-i in continuare, alaturi de cateva explicatii cu rol de indrumare pentru a intelege mai bine importanta acestui demers.

Cei mai simpli pasi pentru alegerea corecta a criptomonedelor in care investesti

Evaluarea comunitatii. Succesul si stabilitatea unei criptomonede este data si de comunitatea din jurul sau. Vezi cati „adepti” are, cat de puternice sunt comunitatile celor mai populare monede virtuale, cati dintre cei care tranzactioneaza au si interes real si cred in moneda respectiva. Cauta informatii despre comunitate si criptomoneda din centrul sau pe retele de socializare, oriunde ai acces, pe forumuri. Poti intreba comunitatea despre orice neclaritati inainte de investitii importante in criptomonede, ai si suportul necesar daca ceva nu merge bine, stii si ce ai de facut daca vrei sa schimbi, poate, monedele virtuale tranzactionate. Cu cat comunitatile sunt mai bine inchegate si mai active, cu atat vei avea sansa sa iti gasesti rapid criptomoneda perfecta pentru tranzactii.

Cunoasterea si intelegerea echipei din spatele criptomonedelor. Afla cine se afla in spatele criptomonedei, cine sunt fondatorii, ce expertiza au si daca e credibila, ce ambitii au, daca au avut succes sau doar esec dupa esec. Cu cat ai o echipa de oameni mai competenti in spate, cu atat vei avea si stabilitate mai mare pentru criptomonede si siguranta mai mare la tranzactionare, volatilitate scazuta, popularitate mai mare, sanse mai mari sa ai si profit. Echipa din spatele criptomonedelor o gasesti foarte usor daca urmaresti firul aparitiei criptomonedei si a tehnologiilor din spatele sau.

Tehnologia si declaratiile initiale la control

Evalurea tehnologiei criptomonedelor. Succesul criptomonedelor se datoreaza si tehnologiilor folosite. Cauta criptomonedele care au in spate tehnologii inovatoare, care au fost unice si au ramas unice si care aduc rezultate, care permit criptomonedelor sa se dezvolte in directia dorita si sa fie foarte stabile. De exemplu, daca ne gandim la Ethereum, avem tehnologii moderne de ultima generatie care au facut posibila aparitia contractelor smart, tranzactii pentru orice are o valoare, dezvoltatorii pot integra in propriile aplicatii un blockchain apartinand criptomonedelor. Masinile virtuale permit crearea de aplicatii mai mari si mai bune la scara larga.

Evaluarea scopului monedelor virtuale, scopului tehnologiei din spatele lor. Daca citesti si intelegi toate declaratiile creatorilor criptomonedelor despre ce isi propune noua criptomoneda lansata vei intelege totul despre profesionalismul si credibilitatea criptomonedelor. Atentie la promisiuni nerealiste, la ambii prea mari, obiective greu de atings, la greseli de scriere in tot ce se posteaza si se declara on-line.

Evaluarea viziunii. O criptomoneda trebuie sa fie pe piata macar 5-10 ani. Daca viziunea e pe termen lung e bine, e semn clar de ambitie si poti investi in criptomoneda aleasa. Viziunea e usor de identificat pe site si in prezentarile de la lansarea initiala. Cauta criptomonede a caror viziune este una cat mai clara si mai ancorata in prezent si trateaza viitorul cu seriozitate. Cu cat viziunea e mai bine construita si inchegata, cu atat vei avea tot ce ai nevoie pentru a putea investi fara griji in criptomonede.

Istoria preturilor si credibilitatea/reputatia criptomonedelor. Conteaza mult sa nu fi avut variatii de pret prea mari in trecut pentru ca nu e o moneda virtuala prea sigura cea care are variatii mari si volatilitate mult prea mare. Alege monede virtuale care au variatii infime sau deloc in trecut, chiar daca trecutul ramane in trecut si conteaza viitorul.

Cat despre credibilitate si reputatie, moneda si tehnologia din spatele ei trebuie sa fie credibile si sa existe respect pentru ele, sa existe si incredere in moneda respectiva. Cu cat ai credibilitate mai mare si reputatie mai buna, cu atat ai sanse mai mari sa investesti intr-o criptomoneda de pe urma careia vei avea doar de castigat pe termen lung..

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *