In materie de gadgeturi cool tot timpul vei avea ce testa si cu ce te juca. Doar ca in 2024 au aparut cateva gadgeturi pe care le putem pune fara probleme in categoria cool de care s-ar putea sa nu te mai desparti in 2025 si in anii ce vor urma si sa le vrei in locuinta ta si langa tine.
Anul 2024 este pe sfarsite, asa ca putem sa incepem sa ne gandim retrospectiv la el. A fost un an fantastic pentru tehnologie, asta e sigur, si se vede cu ochiul liber in gadgeturile cool anuntate si cele care au aparut deja pe piata. Gadgeturile cool sunt din ce in ce mai cautate, sunt apreciate si utilizatorul modern e dispus sa dea bani mai multi pe ele daca ii vor face viata mai usoara si mai interesanta. Care sunt cele mai tari si mai bune gadgeturi cool din 2024 pe care le vei putea folosi incepand cu 2025?
Televizorul transparent. In cadrul evenimentului Consumer Electronics Show, LG a uimit cand a prezentat tehnologia pentru ecrane cu Signature OLED T. Avem deja primul televizor cu ecran transparent din lume, care se poate integra in orice mediu, in orice setup. Claritatea imaginii e exceptionala, culorile si reprezentarea lor sunt perfecte, cand se deschide aproape devine invizibil in mediu. Ai si televizor pentru entertainment de calitate, ai si o opera de arta in sufragerie. Ecranul are 77 inchi, are mod normal de afisare si transparent, plus ca in interior gasim un super cip α11.
Telefonul cu ecran din trei parti, tri-fold. Huawei vrea sa cucereasca utilizatorii care isi doresc mai mult de la telefoane si a venit pe piata cu Mate XT Ultimate Design, un pas foarte important pe piata de telefoane „foldable”. Mate XT are trei parti, trei ecrane practic, ce ofera flexibilitate si functii cool. Se foloseste ca smartphone obisnuit, ca tableta, ca un hub multitasking real, se poate indoi in orice fel de configuratii. Balamaua, marea problema a telefoanelor din seria foldable, este foarte rezistenta, ecranul ofera experienta imersiva perfecta, ai productivitate si entertainment pe acelasi device. Nu se stie cat de bine va prinde un astfel de design, avand in vedere ca marii producatori care au deja foldable pe piata nu prea vand asa de bine totul si tot timpul sunt probleme cu ecranele si cu balamalele.
Monitor „Ultra Reality”. Monitorul Brelyon Ultra Reality este altceva. S-a luat conceptul de Realitate Virtuala si s-a dus la un alt nivel, fara sa mai ai nevoie de casti si alte dispozitive. Ai parte de o experienta VR panoramic 120 inch fara a purta vreo casca incomoda si greu de folosit. Asa poti sa intelegi si sa iti dai seama de scala, de adancime, detalii pe care le gaseai doar in VR. Nu te misti, poti sa stai la birou fara probleme. Dispozitivul e ideal pentru gaming, entertainment, artisti digitali si arta digitala.
„Transformatorul” de biciclete obisnuite in e-bike. Daca te-ai cam saturat de bicicleta ta obisnuita si de pedalat pe distante mari poti sa o transformi pe loc in e-bike si sa ai o motorizare basic la nivelul sau. Bimotal Elevate este solutia ingenioasa imaginata de specialistii firmei, este vorba despre un dispozitiv motorizat care se poate atasa la bicicleta traditionala imediat si ea devine o bicicleta electrica. Dispozitivul e pentru cei care fac naveta pe distante mari, pentru cei care vor biciclete eco-friendly motorizate cat mai bine. Plus ca faci si economie pentru ca nu mai cumperi o bicicleta electrica noua.
Filmari profesioniste direct de pe telefoanele smart. Tilta, compania chinezeasca din domeniul tech a reusit sa vina pe piata cu un ecosistem interesant Tilta Khronos Ecosystem, care duce creatia pe telefoane mobile la un cu totul alt nivel. Ai accesorii si dispozitive profesionale, instrumente utile pentru lumina si pentru sunet, stabilizare. Productia de calitate si cu rezolutii excelente nu mai este apanajul celor mai scumpe camere profesioniste pentru filmari pe platouri de televiziune, te poti juca si pe telefon si poti obtine cele mai tari filmari fara sa investesti enorm. Filmarile profesioniste pot fi prelucrate dupa si exportate in timp real cu solutiile Cloud in asa fel incat filmarea sa nu mai fie limitata deloc la camerele clasice, portabile sau nu.
Cel mai subtire telefon foldable din lume. Honor a venit cu aceasta idee si a prezentat-o deja recent. E vorba despre un telefon foldable smart foarte subtire, cel mai subtire din lume. Honor Magic V3 are functii avansate si un design compact. Ai portabilitatea unui telefon alaturi de un display de marimea celui de pe tablete. Are 9.2 mm grosime si un Snapdragon 8 Gen 3, plus multe functii cu AI integrat ca sa te poti bucura de o experienta completa pe noul tau telefon. Performantele sunt foarte bune, il poti lua cu tine oriunde fara sa te mai temi ca nu il poti pune prin buzunarele pantalonilor, blugilor.
Inteligenta „Afectuoasa” de la LG. Da, am auzit cu totii de Inteligenta Artificiala si stim cat de utila este in viata noastra. Doar ca LG s-a cam saturat de aceasta „banalitate” si a venit cu un concept nou recent, inteligenta afectuoasa pusa pe un robotel „de casa” care sa te ajute la tot ce vrei si nu vrei prin locuinta ta. LG Self-Driving AI Home Hub este un fel de bot, robotel cu doua roti si niste camere care poate citi povesti copiilor la culcare, care controleaza lumina din casa, care face pe paznicul prin casa pentru a te feri de hoti. Ochii cu emoji chiar au personalitate si uimesc orice privitor.
Tehnologia Furon este cea care se afla la baza dispozitivului, se lucreaza cu LLM-uri de mari dimensiuni, asa ca robotul raspunde cand il strigi, evita obstacolele, inventeaza povesti pentru copii. Urmeaza sa il vedem si lansat pe piata si sa ii suportam costurile care vor fi destul de mari.