Portofelele hardware pentru criptomonede de la Ledger incep sa fie distribuite

author
4 minutes, 6 seconds Read

Cand vine vorba de securitate si de siguranta criptomonedelor nimic nu poate “bate” un portofel hardware. Cum pe piata sunt foarte multe tipuri si modele de portofele pentru criptomonede sub forma fizica nu iti va fi deloc usor sa te decizi la unul sigur. Ledger, unul dintre liderii pe aceasta nisa a portofelelor hardware pentru criptomonede, a inteles foarte bine nevoile clientilor sai si potentialilor clienti si a lansat pe piata si distribuie deja Ledger Stax, un portofel imbunatatit cu un ecran excelent si ca design, si ca functionalitate.

Care ar fi diferentele dintre hardware si software cand vine vorba de portofele pentru criptomonede? Portofelele hardware pentru criptomonede sunt echipamente fizice care stocheaza cheile private necesare pentru accesarea si tranzactionarea unor active digitale, criptomonede. Seamana cu niste memorii flash tip stick, se stocheaza in siguranta cheile private off-line, se pot integra si cu portofele software, pentru conversie mai usoara.

Spre deosebire de portofelele hardware cele software pentru criptomonede sunt programe care se folosesc pe calculator, tableta, telefon, laptop, orice fel de alt dispozitiv digital. Securitatea e mai buna la portofelele hardware, nu sunt atat de accesibile, le iei cu tine oriunde mergi si ocupa loc in geanta, rucsac, se primesc niste chei speciale pentru a proteja continutul in caz de deteriorare a dispozitivului fizic, o fraza denumita „seed phrase”, niste cuvinte puse intr-o anumita ordine ca sa recuperezi tot ce aveai in portofelul hardware. Va costa un portofel hardware, in vreme ce pentru cele software nu vei plati nimic in cele mai multe cazuri.

Calitatea portofelelor hardware e foarte importanta, de aceea trebuie sa investim in cele mai bune de pe piata daca vrem sa fim mereu in siguranta mai ales daca lucram mult cu sume mari in criptomonede. Ledger a inteles acest lucru si s-a pregatit din timp cu portofele hardware pentru clientii pretentiosi.

La 18 luni dupa ce a anuntat cele mai noi dispozitive Ledger Stax, Ledger, startup frantuzesc, a inceput sa comercializeze noile portofele hardware pentru criptomonede. Compania e deja cunoscuta pe piata pentru portofelele hardware, inlocuitoare pentru portofelele software, noile lor modele au actualizari importante pentru anumite functii, de exemplu pentru E-Ink display, designul fiind creat alaturi de Tony Fadell, unul din designerii iPod. Am vazut deja tehnologia E-Ink pe Amazon Kindle si alte astfel de dispozitive din seria e-book reader, nu ai nevoie de multa energie pentru un astfel de display, se vede foarte bine pe timp de zi, cand e lumina puternica.

Ledger a anuntat si ca va lista Ledger Stax si pe site-ul oficial odata ce stocurile sunt refacute. Problema e ca s-a intarziat cu portofelul hardware pentru criptomonede din cauza unui design care promitea prea multe, e vorba despre un ecran curbat E-Ink la Ledger Stax. A fost foarte dificil sa produci asa ceva si la o asemenea scara, de atatea ori, deci se justifica intarzierea daca rezultatul e cel asteptat.

Cu ce e diferit portofelul Ledger Stax fata de Nano S Plus si Nano X? Are display mai mare, are touch screen securizat care interactioneaza direct cu elementele de siguranta din dispozitiv, va fi mai usor de folosit decat in cazul sagetilor de la celelalte portofele hardware din trecut. Nano S Plus functioneaza doar cu un cablu USB-C, Stax are si Bluetooth, are cip, la fel ca si Nano X. Initiezi asa tranzactii cu diverse criptomonede de pe telefon si validezi pe propriul portofel hardware, fara fire si alte complicatii.

Ledger se adreseaza cu noile portofele clientilor care isi permit asa ceva, pretul de 279 euro la precomanda. Nu se stie inca pretul final care va fi si pe site-ul oficial, insa s-ar putea sa avem ceva peste 300 euro cel putin. Pentru ca avem ecrane curbate informatiile vor putea fi afisate usor si vizualizate din mai multe unghiuri.

Daca vrei sa le pui unele peste altele si sa le depozitezi, sa vezi rapid informatiile ecranul curbat te a ajuta, vezi si pe muchie, pe lateral informatia. In interior portofelele de la Ledger au si magneti pentru aliniere usoara si se ofera suport pentru incarcarea wireless Qi.

Securitatea produselor Ledger e perfecta si Stax nu face rabat de la aceasta linie, cheile private sunt stocate mereu in siguranta, nu parasesc dispozitivele, iar daca ai computer sau telefon compromise criptomonedele sunt in siguranta. Atentie insa, nu poti fi protejat de phising sau scam, deci trebuie tu sa fii atent ce link-uri si aplicatii mai folosesti.

Daca se pierde dispozitivul portofel hardware poti sa iti recuperezi portofelul cu o fraza secreta de recuperare. Poti sa optezi si pentru subscriptie, abonament daca nu te impaci cu ideea de fraze cheie ciudate pentru recuperare.

Ledger Stax aduce si inceputul parteneriatului in productie cu Foxconn. Inainte aveam asamblarea portofelelor hardware pentru criptomonede in Vierzon, Franta, Nano S Plus si Nano X raman tot acolo cu asamblarea si productia. Pana in prezent Ledger a tot vandut dispozitive pentru criptomonede, vreo sase milioane, securizand peste 20% din activele cripto din toata lumea.

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *