Cele mai importante reguli de respectat cand vrei sa investesti in criptomonede

author
4 minutes, 21 seconds Read

Investitia in criptomonede pare a fi cea mai simpla metoda de a castiga rapid niste bani. Dar volatilitatea extrema, complexitatea tehnica, nesiguranta legata de reglementarile din domeniu ar putea sa fie obstacole de netrecut pentru investitori. Inainte sa incepi sa investesti in criptomonede trebuie sa respecti cateva reguli simple ca sa ai si profit si sa nu pierzi toti banii alocati pentru asemenea investitii.

Criptomonedele te atrag imediat ce ai inceput sa le intelegi putin si sa iti dai seama cum functioneaza tot sistemul si blockchain-ul. Primul tau impuls va fi sa incerci sa investesti in criptomonede si sa obtii si profit. Da, e posibil, dar doar dupa multa munca si dupa ce stapanesti extrem de bine tot ce se afla in spatele criptomonedelor. Ca sa nu ai pierderi foarte mari si rezultate slabe oricat de mult ai investi in criptomonede poti respecta cateva reguli de baza la care specialistii in investitii digitale tin foarte mult.

Nu investi mai mult decat iti permiti sa pierzi. E regula de aur daca vrei in investitiile in criptomonede. Desi la inceput ai putea sa fii tentat sa investesti foarte mult pentru ca vei castiga rapid si mai mult, specialistii in criptomonede si cei care au experienta vasta in investitii de acest fel ne sfatuiesc sa ne gandim de doua ori inainte de a pune in joc sume foarte mari si bugete nerealiste. Volatilitatea extrem de mare si pierderile de valoare uriase de la o secunda la alta sau de la o luna la alta sustin afirmatiile anterioare.

Inainte sa investesti oricat de putin sau de mult in criptomonede cauta sa ai un fond de siguranta, de urgenta. Doar 5% din portofoliul sau bugetul tau total ar trebui sa reprezinte investitii inteligente in criptomonede. Limitarea impactului pierderilor este deosebit de importanta, deci tine cont de acest sfat util.

Cumparaturi „mici” recurente de criptomonede dupa un program bine stabilit si foarte strict. Totul trebuie sa fie automatizat, nu cumpara manual de fiecare data criptomonedele dorite. Asa te feresti mai usor de fluctuatiile pietei, se vor cumpara mai multe criptomonede cand preturile lor scad si mai putine cand acestea cresc prea mult, impactul volatilitatii este scazut asa. Da, platesti niste taxe in plus, dar e mai bine asa daca te gandesti pe termen lung la investitii.

Documenteaza-te bine si ramai la principiile de baza in privinta investitiilor in criptomonede. Se va evalua competitia, se vor cauta detalii despre fondatorii platformelor, monedelor virtuale, despre fluctuatiile lor, valoarea lor, despre calitatea lor, siguranta oferita la investitii. E bine sa te feresti de orice fel de investitii in criptomonede ce se bazeaza doar pe speculatii. Nu uita de utilitatea token-urilor, de viteza si de scalabilitatea tranzactiilor, de securitatea retelei, de limbajul de programare folosit si de transparenta, de avantajul competitiv.

Ramai la cele mai importante criptomonede de pe piata. Da, ai mereu criptomonede noi si derivate ale celor mai importante criptomonede de pe piata, dar vei avea rezilienta mai mare si siguranta in investitii daca te rezumi la criptomonedele clasice, cele mai vechi si mai importante de pe piata. Daca vrei sa folosesti profitul pe care il ai din investitiile in criptomonede mai vechi macar indreapta-te spre proiecte mai noi cu aplicabilitate practica in viata reala, spre criptomonede mai micute, de nisa. Toleranta la risc si marimea portofoliului, bugetului de investitie trebuie comparate mereu cu tot ce ofera orice fel de criptomonede.

Gaseste o stocare a criptomonedelor in care investesti cat mai sigura. Nu te baza mereu pe repetarea tranzactiilor pe termen lung si investitii dupa investitii, mai stocheaza criptomonedele in locuri sigure si usor de accesat fara probleme. Portofelele electronice speciale pentru criptomonede sunt cel mai la indemana loc, ai si softuri dedicate, doar sa le cauti si sa te documentezi despre ele si functiile lor. Stocare off-line, criptare, coduri PIN, semnaturi multiple, fraze de recuperare, mecanisme antifrauda, pe toate le ai la un click si un cont distanta. Fraza de recuperare nu se va stoca niciodata electronic, e bine sa fie criptata si parolata, parolele vor fi complexe si unice.

Evalueaza obiectiv investitiile in criptomonede. Evita orice fel de active care promit bani castigati usor, returnari garantate, orice suna prea bine ca sa fie si adevarat. Mentine un portofoliu echilibrat cu mai multe clase de active, intelege de la inceput ca investitia in criptomonede tot speculativa este si fii gata sa actionezi si sa tai orice fel de costuri suplimentare, cheltuieli daca investitia nu este una care sa iti aduca satisfactii. Apeleaza si la consilieri cu experienta, specialisti in investitii digitale.

Ia-ti timp sa intelegi foarte bine tehnologia din spatele criptomonedelor. Invata cum functioneaza blockchain si retelele, ce sunt mecanismele de consens, algoritmi diferiti, contracte smart. Stapaneste bazele criptografiei, citeste publicatii cu experienta ce abordeaza subiecte legate de criptomonede, bloguri despre investitii in criptomonede, fii la curent cu tot ce apare in materie de blockchain si criptomonede.

Fii atent la reguli, legislatie. Legislatia si regulile din diferite tari pot influenta in mod semnificativ preturile si adoptia. Cand China a luat decizia sa interzica minarea de criptomonede, minerii de criptomonede si-au mutat imediat operatiunile in alta tara. Citeste, incearca as intelegi legislatia, regulile impuse pentru a nu pierde foarte mult la fiecare investitie doar pentru ca nu ai fost atent.

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *