Cum sa vinzi criptomonede?

author
4 minutes, 1 second Read

Criptomonedele au devenit in ultimii ani un mijloc de plata si de schimb pentru diverse produse si servicii. Descentralizarea caracteristica universului criptomonedelor a dus la investitii mai mari si la tranzactii mai multe, au aparut si oportunitati mai multe pentru afaceri si persoane fizice de a cumpara bunuri si servicii in completarea unor tokenuri promotionale si unor NFT-uri pentru diverse opere de arta, de exemplu.

In general, cand discutam despre tranzactionarea criptomonedelor ne referim la vanzare, cumparare, depozite. Vanzarea de criptomonede e simpla si exista mai multe modalitati prin care poti vinde diverse criptomonede. Le poti vinde direct, on-line sau in persoana, prin ATM-uri Bitcoin, prin brokeri, prin intermediul unor platforme speciale. Aplicatiile pentru criptomonede sunt si vor ramane cele mai populare si mai simplu de folosit. Aplicatiile ofera o multime de criptomonede pentru diverse tranzactii dorite, dar si pentru active digitale.

La inceput vei avea nevoie ca sa poti vinde criptomonede de un cont creat pe platformele de tranzactionare din on-line. Dupa crearea simpla contului si verificarea indentitatii, stabilirea autentificarii in doi pasi va trebui sa „legi” contul de la banca de contul de pe platforma pentru retrageri cash si stabilirea unei sume destinata tranzactionarii de monede virtuale.

Cumperi ce criptomonede vrei foarte usor pe site si le tii in contul tau de pe site pana cand vei vrea sa le vinzi. Ele vor sta acolo in siguranta si valoarea lor va creste pe masura ce valoarea criptomonedei cumparate va creste.

Pasii de urma pentru a vinde usor si repede criptomonede

Portofelul virtual pentru criptomonede. Ai nevoie de un loc unde sa stochezi criptomonedele inainte sa le vinzi. In portofelul virtual vei avea toate criptomonedele in siguranta si vei valida oricand detaliile tranzactiilor. Un portofel pentru criptomonede poate fi virtual, software, sau fizic, hardware. Fiecare moneda are nevoie de un anumit tip de portofel electronic, dar de regula portofelele electronice permit stocarea unor tipuri diferite de criptomonede, destul de multe. Prefera portofelul fizic daca ai mai mare incredere in hardware, dar ai grija mare de el si de tot sistemul de securizare. Alege portofelul electronic software daca te descurci bine cu softurile si stii ce ai de facut in caz ca apar probleme.

Alege un blockchain specific monedelor virtuale vandute. Aici e vorba despre descentralizare, despre lipsa controlului venit de la anumite institutii financiare asupra unui blockchain. Tranzactiile, vanzarile sunt sigure, instantanee, userii confirma tranzactiile, pot sa faca orice fel de transferuri doreste. Se aplica si comisioane, taxe, asa ca e bine sa fii atent ce fel de blockchain si tehnologii se vor utiliza. Incearca sa te documentezi si sa intrebi tot ce nu intelegi inainte de a face orice fel de alegere.

Alege moneda virtuala pe care o vei vinde. Sunt zeci de monede virtuale in piata, asa ca iti va fi destul de greu sa alegi una. Cauta criptomonede care sunt acceptate peste tot si care pot sa fie folosite pe orice fel de platforme specializate de tranzactionare. Depinde mult si ce criptomonede ai cumparat deja si ce vrei sa obtii la final, ce profit iti doresti. Important este sa cunosti foarte bine totul despre fiecare criptomoneda si despre volatilitatea sa, despre profitabilitatea tranazactiilor si a investitiilor pe termen lung.

Cum vei vinde si cum finalizezi tranzactiile de vanzare?

Adauga criptomoneda in portofelul digital. Ai deja un wallet on-line, stochezi criptomonedele in el si poti trece la tranzactionare. Cumperi criptomonede cu un wallet hardware, unul fizic si transferi criptomonedele in portofelul digital. La adaugare vei vedea exact de ce numar de criptomonede dispui si cat vei putea vinde.

Alege cum vrei sa vinzi criptomonede. Poti vinde criptomonede pe platforme specializate, in aplicatii, la ATM-uri, cu logare in cont si vanzare rapida, retragere de bani cash, prin platforme tip peer-to-peer, fara intermediari, in mod privat, intre doi useri, prin brokeri.

In cazul brokerilor platesti si niste comisioane, taxe, si acestia joaca rolul unor intermediari intre tine si cumparator, iti pot obtine preturi de vanzare mai bune. Daca vrei poti vinde fata in fata, te intelegi cu potentialul cumparator si banii sunt virati la o adresa specifica pentru moneda virtuala vanduta. In contul bancar al vanzatorului se vor primii banii cash daca respectivul cont e legat la platforma de tranzactionare.

Finalizeaza tranzactiile. Orice fel de vanzare de criptomonede va fi finalizata doar atunci cand cheia privata s-a transferat la noul proprietar al criptomonedelor cumparate. Tranzactia e inclusa mai apoi in blockchain. Se mai platesc si niste taxe de retea, platibile membrilor retelei blockchain care mineaza monedele si tranzactiile.

Retragerea criptomonedelor, transferul valorii lor in contul bancar. Dupa ce ai vandut criptomonede poti transfera fondurile in banca sau poti cumpara mai multe criptomonede. Transferul fondurilor se va face din portofelul digital in contul personal din banca. Poti alege si moneda retragerii si cati bani vei retrage. Fondurile pot fi transferate si pe carduri de debit..

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *