Cum sa incepi sa investesti in criptomonede?

author
4 minutes, 41 seconds Read

Investitiile sunt un instrument excelent de a avea mai multi bani si de a-i obtine foarte usor, fara prea mare efort. Doar te gandesti bine in ce vei investi, aloci un anumit buget si intr-o perioada data vei avea si un profit in functie de valoarea investitiilor si de fluctuatiile lucrurilor in care ai investit.

Poti investi in foarte multe lucruri, insa o directie foarte buna in privinta investitiilor care aduc venituri sigure pe termen scurt si mediu este investitia in criptomonede. Criptomonedele au o volatilitate ridicata in privinta fluctuatiilor valorii lor.

Poti castiga enorm de mult intr-un timp relativ scurt, dar poti si pierde foarte mult in acelasi interval temporal. Insa daca stii in ce anume sa investesti si cum sa o faci in mod corect, cum sa iti iei toate masurile de precautie, vei avea castiguri garantate, mai mari ca la orice fel de instrumente de economisire si de investitie.

De ce e bine sa tii cont cand investesti in criptomonede?

Ai nevoie la inceput de doar cativa dolari/lei ca sa incepi sa investesti in criptomonede. Toate platformele si aplicatiile specializate vor avea sume minime de tranzactionat, de investit. Ai si taxe, comisioane implicate, deci alege cu atentie brokerul sau platforma de tranzactionare.

Inainte sa incepi sa investesti in criptomonede este bine sa trebuie sa te asiguri ca ai toate finantele proprii in ordine. Vei avea fonduri de urgenta la dispozitie, datorii cat mai putine, portofolii de investitii cat mai diverse. Daca ai deja siguranta pe fondurile tale si pe buget poti incepe sa investesti in criptomonede. Iata ce vei avea de facut.

Intelege in ce investesti. Asa cum faci cand, de exemplu, vrei sa investesti in niste actiuni, pe bursa, si cauti cat mai multe date despre companie si despre cine detine afacerea, despre istoricul ei, asa vei face si cu tot ce tine de criptomonede. Fiecare criptomoneda e diferita, asa ca e bine sa le intelegi pe fiecare in parte si sa stii foarte bine in ce investesti. Spre deosebire de actiuni, unde o companie poate avea profit mai mare si ai si tu de castigat, la criptomonede te bazezi pe piata si pe optimismul pietei si pe o profitabilitate ce flucteaza in functie de alte investitii si de piata, de utilizatori. Nu ai un backup sub forma de cash, nu ai o baza in caz de probleme, asa ca e bine sa te interesezi inainte sa investesti intr-o moneda virtuala ca sa nu ajungi sa pierzi tot intr-o clipa.

Trecutul e trecut… Nu te uita in trecut cand alegi in ce monede virtuale sa investesti. Ce a fost, a fost, viitorul in privinta investitiilor si rezultatelor lor, profitabiltatii nu trebuie sa fie raportate niciodata la trecut. Va fi important sa fii in stare sa analizezi niste statistici si sa poti face anumite predictii, sa citesti mult inainte sa investesti ca sa nu te trezesti cu toti banii pierduti intr-un viitor apropiat. Plus ca volatilitate foarte mare a criptomonedelor este deja proverbiala, valoarea lor poate fluctua si de la o ora la alta, asa ca nu are sens sa risti si sa te iei doar dupa ce a fost in trecut. Ai deja multe site-uri si specialisti care te ajuta sa iti faci o idee despre viitorul unor investitii in criptomonedele favorite, asa ca incearca sa te folosesti cat mai bine de tot ce ai la dispozitie in on-line.

Volatilitatea si siguranta, mai importante decat orice

Atentie si iar atentie la volatilitate. Valoarea unor criptomonede poate sa creasca sau sa scada intr-o secunda, nimic nu anunta schimbarea, nu ai cum sa fii pregatit mereu pentru ce se va intampla. Volatilitatea e buna totusi pentru investitorii cu experienta vasta in asa ceva, care stiu ce au de facut pe loc si care pot specula la secunda orice fel de miscare din piata, care cunosc piata asa de bine si care cunosc si trendurile din piata. Dar daca nu ai experienta si esti amator, volatilitatea este cel mai mare dusman al tau. E bine sa te feresti de fluctuatiile foarte mari si sa alegi monedele virtuale care au stabilitatea mai mare chiar daca nu iti vor oferi un profit enorm de mare pe termen mediu si lung.

Managementul riscului. E o etapa importanta daca vrei sa te apuci de investitii in criptomonede. Te intereseaza reducerea riscului si a pierderilor mai ales daca ai deja o volatilitate in crestere a criptomonedei alese. Poti sa alegi sa nu vinzi, indiferent de preturile existente, poti sa alegi cand sa vinzi, cand anume e bine sa ai miscari in piata, sa faci tranzactii mai sigure, la ce fel de scaderi, cresteri de vlaoare. La inceput e bine sa retii niste bani pentru tranzactii si sa folosesti doar o portiune din ei. Trebuie sa ai fonduri de rezerva ca sa poti jongla cu ei in functie de orice se intampla cu investitiile tale. E important sa intelegi ca trebuie sa fii precaut si sa incepi incet, incet sa intelegi piata pana sa investesti si mai mult.

Nu investi mai mult decat iti permiti sa pierzi. Daca nu iti permiti sa investesti nu o face sau nu porni de la inceput cu sume foarte mari de bani pe care te bazezi zi de zi. Banii de care ai nevoie in anii ce vor urma vor trebui sa fie in depozite, in locuri sigure nu investiti in criptomonede. Alege intotdeauna cea mai buna varianta cand investesti in criptomonede si gandeste dinainte sume de bani, bugete de care nu vei depinde si pe care le vei putea si pierde in cel mai negru scenariu fara sa iti fie afectate fondurile detinute si activitatea desfasurata..

Articole recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *