Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/enter/public_html/include/configurare.php on line 28

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/enter/public_html/include/configurare.php on line 28

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/enter/public_html/include/configurare.php:28) in /home/enter/public_html/include/header.php on line 2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/enter/public_html/include/configurare.php:28) in /home/enter/public_html/include/header.php on line 3
EnterClick.ro - NOTIUNI INTRODUCTIVE - CUM SA CREEZ UN SITE - Primii pasi in crearea unui site web
Categoria : NOTIUNI INTRODUCTIVE , Subcategoria: Cum Sa Creez Un Site
Denumire articol: Primii pasi in crearea unui site web
Adaugat de: admin in data de Luni 06 Septembrie, 2010 - 16:40:28
Ultima actualizare Luni 06 Septembrie, 2010 - 16:40:28
Total vizualizari: 1466
Total comentarii: 2

Salutare, am scris acest articol deoarece consider ca poate fi destul de util pentru cei aflati la inceput de drum in acest domeniu, relativ nou, sau mai bine zis in plina dezvoltare in acest moment in tara noastra, Internet -  New Media - Site-uri Web.

 

Foarte multi care doresc sa creeze/achizitioneze un site web cred ca ar trebui sa aiba macar notiuni elementare despre ceea ce inseamna un site web, costurile ce le implica, promovarea si planurile de viitor legate de acest site.

 

E bine de stiut de la bun inceput ca un site web implica continuitate dupa ce acesta este creat, daca doriti un site web doar ca sa va "laudati" ca aveti unul, eu va spun ca e o pierdere de timp si de bani!

 

E bine de stiut ca orice proiect de acest gen pe internet facut intr-un mod profesionist implica o serie de costuri fara ca sa aduca profit din primele luni. Nu exista decat in cazuri foarte rare site-uri web care sa produca inca din primele doua, trei luni de la creare, nu cereti imposibilul celor care va creaza site-ul.

 

Va voi descrie acum din punctul meu de vedere pasii pe care trebuie sa ii urmati cand doriti sa va incepeti o afacere pe internet sau pur si simplu sa aveti un site web:

1. Inainte de a incepe sa cautati o firma de webdesign sau pe cineva care sa va creeze site-ul trebuie sa va ganditi la urmatoarele: "Ce domeniu de activitate vreti sa aiba site-ul?", "Ce urmeaza sa contina site-ul", "Care este concurenta ce o veti avea pe internet?", "Mai exista un alt site la fel ca al dumneavoastra?", "Cate resurse financiare aveti disponibile pentru acest proiect?".

 

2. Daca v-ati gandit la cele de mai sus aveti doua variante mai departe: cautati o firma de webdesign sau apelati la freelanceri(persoane care lucreaza pe cont propriu). Ce e bine de stiut e faptul ca nu de fiecare data o "mare" firma de hosting va crea un super site de calitate grafica, la nivel de programare si optimizare web.

O firma de webdesign va avea intotdeauna un cost mult mai mare pentru site-ul dumneavoastra datorita faptului ca: au mai multi oameni de platit care lucreaza pentru acelasi proiect, exista costuri destul de mari de intretinere a firmei, dar ar trebui sa ofere profesionalitate, calitate si garantie pentru produsele oferite(firmele serioase asta fac - sunt foarte putine la noi in tara).

Un freelancer va poate oferi deasemenea servicii foarte bune si aveti avantajul ca sunt mult mai flexibili si mai implicati in proiectele care le fac cand primesc o suma motivanta care oricum este sub nivelul celei de la o firma. Trebuie insa sa fiti atenti cu ce persoana lucrati, unde ati gasit acea persoana, mai are recomandari de la alte persoane...si va sfatuiesc sa luati legatura cu cel putin un client din portofoliul afisat de persoana cu care doriti sa va faceti site-ul.

Nota: Asigurati-va ca domeniile web pentru care dati bani sunt cumparate pe numele dumneavoastra, nu pe numele celor care va fac site-ul!

 

3. Un site web implica urmatoarele costuri: 

 • domeniu web(daca domeniul este .ro se plateste o singura data pe viata, cel putin pana se schimba legea in Romania, daca este alta extensie se plateste anual);
 • gazduire domeniu web(un domeniu are neaparat nevoie de gazduire web);
 • costuri de creatie site;
 • costuri de mentenanta/intretinere lunara a site-ului.

 

Voi detalia in urmatoarele articole din aceasta sectiune pas cu pas cum puteti cumpara un domeniu, gazduire web, de unde puteti gasi o firma de webhosting si multe altele!

 

Sper ca v-a fost util acest articol si va astept cu comentarii pentru a dezbate aceasta tema!

Rating 0/5 (0%)
(0 Voturi)
Etichete: creare sitearticol.
 1. #1 Coment scris de:
  Sambata 25 Septembrie, 2010 - 14:43:25

  un pic de informatii in acest sens sunt foarte bine ...venite. bv

  RaspundeRaspunde
 2. #2 Coment scris de: lumis
  Joi 23 Septembrie, 2010 - 15:15:02

  Asteptam cu interes continuarea. Suntem unii care avem nevoie de ea!

  RaspundeRaspunde
Lasa un comentariu
Pentru a putea scrie comentarii trebuie sa fii autentificat, logheaza-te aici !
Afacerile sunt de doua feluri: pe net sau deloc!

Deoarece aceasta "piata de desfacere" enorma "Internetul" acapareaza din ce in ce mai multe domenii de activitate e important ca odata cu schimbarea si dezvoltarea tehnologiei sa fiti cu un pas inainte pentru a nu va lasa surprinsi si indepartati de schimbarile ce sunt in prezent si vor fi in viitor. Un site web este o solutie ideala pentru o imagine buna asupra companiei dumneavoastra, asupra propriei persoane sau chiar o varianta ideala pentru comercializarea produselor vandute. Apeleaza acum la serviciile noastre profesionale pentru asigurarea afacerii tale.

Impreuna ne promovam afacerile!

EnterClick merge pe sistemul de reciprocitate si cu cat interesul accesarii celorlalte site-uri din sistem este mai mare cu atat traficul site-urilor tale este mai mare.
Promovez si sunt promovat - Pentru a castiga in viata trebuie sa risti, pentru a primi trebuie sa oferi, pentru a ajunge sus trebuie sa pornesti de jos, pentru a face trafic site-ului tau trebuie sa alegi solutia EnterClick.ro chiar acum.